5b22325d7f288553971667.jpg

Coworking Spain Conference 2018

15/06/2018

Coworkers

La Coworking Spain Conference és l’esdeveniment anual més important del sector que serveix com a punt de trobada per analitzar les noves tendències, problemàtiques i oportunitats del panorama coworking a nivell estatal. Es donen cita tant els gestors d'aquests espais, com usuaris i emprenedors. Organitzat per Coworking Spain, Impact Hub Madrid i Marc Navarro, aquest any s’ha celebrat la setena edició de la conferència. Ha estat a la seu d'Impact Hub Madrid, els passats 17 i 18 de maig.

L’artífex de l’èxit és en Manuel Zea, una de les figures més rellevants del moviment coworking a nivell nacional. Primer com a coworker amb el seu estudi d’arquitectura Dosarquitectos (2006), després fundant el seu propi espai de coworking amb Working Space (Alcobendas, Madrid). Però l’autèntic impuls arriba l’any 2010 amb la creació coworkingspain.es, primer directoni online de coworkings d’Espanya. Dos anys després i gràcies a la bona acollida de la web es configura la primera edició de la Coworking Spain Conference que aplega fins a 200 persones vingudes d’arreu del territori espanyol.

Arribada la 7a edició podem confirmar que l’esdeveniment continua sent un bon termòmetre del sector i que tot indica la bona salut de què guadeix amb un creixement sostingut que actualment s’estèn con una taca d’oli, de les principals capitals com Madrid (amb 240 espais) o Barcelona (270 espais) a altres ciutats menys poblades però amb necessitats similars.

Una oportunitat per als gestors

L’esdeveniment aplega molts gestors i dinamitzadors d’espais que a través de les seves conferències transmeten el seu coneixement en base a la seva experiència de lideratge al capdavant dels espais. És un factor clau conèixer aquestes dinàmiques ja que, independentment del tamany i localització dels espais, el perfil d’usuari i les seves necessitats són un patró en comú.

Convencent a futurs usuaris

També sol haver-hi una part molt important de públic format per emprenedors i freelances que s’apropa per a descobrir aquesta filosofia de treball centrada en la flexibilitat i cooperació. Des de l’autònom més petit que vol sortir del niu a empreses més grans que ocupen al seu personal en espais de coworking pel benefici de flexibilitat i sinèrgies que s’hi troben. Tots hi tenen cabuda.

Tedències més enllà del coworking

D’uns anys ençà que cada cop més se’ns demanda una oferta que va més enllà del coworking. Des d’altres països veïns com el Regne Unit, França o Alemaya la filosofia del treball flexible ha acabat de fusionar les dimensions laboral i vital per a convertir el coworking en una altra cosa.

Es parla de coliving i ha aparegut la figura de nòmada digital. El coliving redefineix l’espai de treball entès com una vivenda amb tot el que això comporta.

El nòmada digital esdevé la figura laboral del present i del futur. Un subjecte independent deslligat de qualsevol espai físic perquè està en constant moviment però que cerca i reclama punts de connexió per desenvolupar la seva activitat. L'objectiu final es compaginar un modus vivendi que integri l'oci i el negoci el màxim possible.

Així doncs ja sabeu, esteu ben atents a l’actualitat que ens ofereixen aquests esdeveniments i sumeu-vos al moviment coworking!