5ad8bdf3332a6928688578.jpg

Coneix de primera ma l’experiència dels 2 nous coworkers

19/04/2018

Coworkers

Un dels objectius que ens hem marcat des de l’Espai Kowo com a sala de coworking és l’atracció, retenció i recuperació de talent, ja que creiem que és un factor clau per al desenvolupament del nostre territori.
 

Entenem que hem de facilitar les millors eines a tots aquells professionals independents, emprenedors i PIMES per a que a través d’un mateix espai de treball puguin desenvolupar la seva activitat professional en benefici de tots i sense renunciar a res.
 

Aquesta nova forma de treballar ofereix una oportunitat a tots aquells professionals que desitgen treballar en un espai obert i col·laboratiu per a fomentar projectes conjunts, una bona disposició per a generar sinèrgies positives així com també una promoció i projecció professionals dels coworkers.
 

En aquest sentit estem doblement contents per la recent incorporació de Valentí Garcia i Adan Príncep a l’Espai Kowo. Un tàndem de bons amics que es retroben i un exemple més de recuperació de talent per al poble.
 

Per a qui no els conegui, els hem fet una breu entrevista que transcrivim tot seguit:

 

Un factor comú que us uneix és que sent d’aquí vau marxar fa molts anys a BCN i ara torneu per a viure a Amposta. Què us a fet decidir-vos per vindre a treballar a un coworking?

 

AP: Per una banda la necessitat d'un espai ben equipat i lowcost per iniciar un projecte de feina. Després, al conèixer el factor humà i col·laboratiu que es pot sumar segons les diferents disciplines presents a l'espai, la decisió era fàcil.

 

VG: Treballar en un coworking sempre és més satisfactori i positiu en les feines que realitzem. Pots relacionar-te amb els altres coworkers i et permet tenir un lloc professional on poder treballar, rebre clients, etc
 

Expliqueu-nos quina és la vostra feina i quins serveis oferiu per a que us conegui tothom.
 

AP: Sóc fotògraf.

Realitzo tot tipus de reportatge social (casaments, comunions, books, etc), i tot tipus de fotografia en general.

Però també ofereixo altres serveis de composició i tractament d'imatge digital, com la restauració de fotografies malmeses, o l'elaboració d'àlbums digitals.
 

VG: Dissenyador industrial, ofereixo serveis de disseny i millora de productes, serveis d'impressió 3D i col·laboracions en comunicació, publicitat i RRSS. En resum, Design Solutions. A part del disseny, tinc motivacions artístiques i m’agrada explorar l’art conceptual.
 

Quins avantatges i inconvenients veus alhora de compartir un mateix espai de treball amb altres professionals.
 

AP: D'inconvenients no n'he trobat cap.

Avantatges: deixant de banda la gestió òptima de recursos, treballar envoltat de gent talentosa em motiva. La cooperació entre professionals afins no s'ha donat en el meu cas, però ho contemplo. El flux d'idees i opinions que se genera a l'espai és constant. La companyia humana acaba sent imprescindible per afrontar amb ganes totes les jornades.

 

VG: Els avantatges és poder compartir l’entorn amb professionals d’altres àmbits i que es pot dir que es forma una mena de família en un entorn de treball. Inconvenients no he trobat a dia d’avui, doncs potser tenim la sort de treballar en un ambient professional i alhora amigable. Poden col.laborar tots plegats en determinats projectes. A nivell econòmic és molt positiu també, tot i que el principal és l’entorn de treball.
 

Com valores l’experiència del coworking (en general)? Recomanaries treballar sol des de casa, o amb altres coworkers?
 

AP:No hi ha color ni volta enrere. Si trobes un bon espai de coworking, te quedes.

 

VG: He treballat en empreses i també des d’una oficina dintre d’una casa, i la veritat és que treballar com a coworker és molt millor, és una manera de separar lo personal de lo professional, de marcar-te un espai de treball i fins i tot organitzar-te unes pautes de treball, a més de poder col.laborar amb projectes amb altres coworkers, socialitzar, etc. Personalment ho recomano al 100% abans d’estar sol des de casa.
 

Quines espectatives laborals teniu per al futur pròxim i com creieu que pertànyer a l’Espai Kowo us ajudarà a assolir-les.

 

AP: Augmentar la clientela i aprendre alguna cosa nova pel camí.

La gent d'Espai Kowo m'aporten consell, difusió... En aquest cas concret, l'Espai Kowo té una funció social cada cop més marcada a la ciutat.
 

VG: En aquests moments, després de tenir un espai a Barcelona i decidir retornar als orígens, doncs la feina que realitzo actualment es pot realitzar des de qualsevol lloc gràcies al teletreball, i la possibilitat de veure nous camps i col·laboracions des de les Terres de l’Ebre i en concret des d’Amposta, veig un futur pròxim prometedor, en el qual estic donant-me a conèixer i oferint els meus serveis. Des de l’àmbit de disseny industrial a l’educacional i cultural.

Esperem doncs, que s’acompleixin les seves perspectives personals i professionals que en definitiva també són les nostres i compartim per igual tots els coworkers.
 

Aprofitem per convidar-vos a conèixer el nostre espai i provar de treballar-hi per uns dies si us ve de gust. Som-hi!