5a9d7b2e07535188215155.png

Imagine Challenge Amposta

06/03/2018

Amposta

 

El proper 16 de març es celebrarà l’Imagine Challenge Amposta, acte organitzat per Amposta Empresa dintre el marc del 3r Saló de l’Ensenyament de les Terres de l’Ebre.

Des de l’Espai Kowo volem posar en valor aquesta iniciativa i fer-ne difusió per tal de propiciar una jornada el màxim de participativa i exitosa possible.

L’esdeveniment està orientat a estudiants universitaris i de cicles formatius de les Terres de l’Ebre. Aquests s’hauran d’enfrontar a 1 dels 4 reptes plantejats, organitzar-se en grups i treballar en equip per a resoldre cadascuna de les 4 fases de què consta.

Si t’agrada la fòrmula continua llegint perquè t’explicarem més detalls sobre el format i objectius que persegueix.

Per entendre millor el challenge que es proposa cal conèixer la figura de Xavier Verdaguer, creador de l’empresa Imagine Creative Center (ubicada a Syllicon Valley) que és la promotora tots els actes Imagine Big Challenge arreu del món, així com del mètode Lombard que els sustenta.

Tal com vam tenir ocasió de presenciar a l’edició 2015 del Fòrum Amposta Empresa, en Xavier Verdaguer és un emprenedor en sèrie. Fins aquí, molts altres es podrien sentir identificats, però Xavier sobreeix per sobre de tots amb el seu segell personal especialitzat amb la potenciació del talent de les persones i organitzacions amb qui treballa així com els programes d’innovació disruptiva.

Aturem-nos un moment i definim què significa el concepte d’innovació disruptiva. Per entendre’ns, si parlem d’una millora realitzada a un producte, aquesta pot ser de dos tipus: incremental o disruptiva. La incremental és la més comú i només afegeix una capa de millora al concepte bàsic del producte o servei. En canvi la disruptiva trenca radicalment amb el concepte bàsic del producte o servei amb una solució revolucionària que sovint transforma i fa evolucionar el sector o l’entorn en què opera.

 

 

 

I justament va d’això l’Imagine Challenge d’Amposta: d’exprimir el talent que tenim dintre i enfocar-lo a trobar solucions disruptives, prototipar-les i comunicar-les adequadament.

 

Què tal et sóna la música?

Es busquen joves valents que vulguin desafiar la realitat. YOU HAVE THE KEY!

Si ets dels que accepten els reptes amb energia positiva i actitud emprenedora tens una cita el divendres 16 de març a l’Auditori d’Amposta. Allí et rebrà el mateix Xavier Verdaguer amb el seu equip de professionals per dirigir l’acció.

Es reuniran un total de 300 joves participants (DREAMERS) de les Terres de l’Ebre i 50 ajudants voluntaris (FACILITADORS). Plegats se les hauran d’ingeniar en una competició per tal de resoldre cadascun dels 4 reptes de temàtica diversa sobre el nostre territori: joventut, comerç, educació i salut.

Com s’ha comentat anteriorment, es seguirà la metodologia Lombard que defineix 4 fases ben diferenciades:

  1. Inspiració: Reformulació del repte. Entendre molt bé el problema i entendre molt bé a qui ens dirigim.
  2. Generació d’idees: Trobar idees que permetin crear valor.
  3. Desenvolupament del prototip sigui producte o servei.
  4. Comunicació de les idees de la millor manera possible per cridar l’atenció.

 

 

Tots els participants sense excepció seran guanyadors d’aquesta experiència única. De cada repte els facilitadors escolliran un equip destacat i d’entre els 4 escollits només hi haurà 1 equip premiat segons el jurat.

A més a més, com és habitual amb els Imagine Big Challenge, el premi té un recorregut a futur que encara no podem desvetllar, però que sense dubte serà ben profitós per als afortunats.

No t’ho pensis més i participa com a DREAMER o FACILITADOR!

 

Més informació: aquí