5a959b2dd6be8819087771.jpg

Digital Nomads: una nova forma d'entendre la feina

27/02/2018

DigitalCoworkersDNXNomad

Durant els últims anys s'han popularitzat molts nous conceptes, entre ells el que tractarem avui: Digital Nomad o Nòmada Digital. Però sabem exactament de què es tracta?

Els nòmades digitals són aquelles persones que en algun punt de la seva vida van prendre la decisió de deixar el lloc on vivien per agafar la maleta i marxar, això sí continuar treballant mentre viatgen. Aquests nòmades digitals viuen amb un viatge constant però el turisme no és el seu únic objectiu, sinó que busquen la fórmula per poder seguir treballant per diferents parts del món.

Si es decideix aquesta forma de vida, hi ha algunes opcions que són imprescindibles, per exemple, en la gran majoria dels casos la feina està relacionada en el món digital, així que els permet treballar allà on sigui, mentre hi hagi una bona connexió a Internet.

I aquí, és on els coworkings tenen un lloc destacat. Aquests nòmades digitals durant el seu viatge necessiten espais on poder realitzar les tasques diàries, aquests llocs poden ser cafeteries, hotels, restaurants però també els coworkings. En aquests espais, a més, l'avantatja és que aquests nòmades es poden trobar amb més gent com ells, relacionar-se en emprenedors locals i conèixer gent durant les seves etapes del viatge. Perquè els nòmades digitals fan molt més que només treballar durant el seu viatge, i és que durant les seves etapes els motiva realitzar aquelles activitats que els apassiona, com kitesurf, esquí, escalada, bird watching, kayac o submarinisme per posar alguns exemples.

Aquestes noves formes de viure i treballar s'estan imposant en alguns sectors de la societat i cada cop són més els que no tenen por d'agafar una motxilla amb l'ordinador i marxa lluny de casa. És per això que la comunitat de nòmades digitals cada cop és més gran i cada dia hi ha més pàgines que ofereixen serveis a aquest tipus de persones. Una de les més conegudes és Nomadlist, una espècie d'Airbnb dels nòmades digitals on poden veure puntuades les principals ciutats del món que ofereixen els millors serveis per treballar viatjant.

Finalment també comencen a sorgir empreses que no tenen un únic lloc de treball, on tot l'equip es mou per diferents parts del món cada 3 o 4 mesos, aquest seria el cas de Automattic, l'empresa que desenvolupa Wordpress. Si teniu ganes de més, podeu veure un fragment d'aquest documental força interessant sobre el tema.

 

 

El futur del treball ja és aquí, t'animes?